Asterisk en Bluetooth 
Sunday, January 20, 2008, 08:07 PM - Asterisk, VoIP
door Blog beheerder
Asterisk kan weer een nieuw kunstje: mobiele telefoons (GSM) en Bluetooth "oortjes" (headsets)!
Hoe werkt dit?

Per Bluetooth adapter kan je 1 Bluetooth apparaat aansluiten. Dit kan of een mobiele telefoon zijn of een Bluetooth audio apparaat zoals een oortje (of een carkit -- Asterisk in de auto?)

Een GSM dient dan als een buitenlijn en een oortje als een interne aansluiting. Deze laatste kan dan vaak alleen gebeld worden omdat een oortje geen nummers kan draaien.

Al met al toch een heel interessante mogelijkheid om bijvoorbeeld goedkoop 06 te bellen (bijvoorbeeld via een bedrijfsbundel) of om via je laptop te bellen zonder er achter te hoeven blijven zitten.

Ik heb zelf getest met een Sitecom bluetooth dongle, een Sony-Ericsson K810i en een Logitech oortje.

Het enige wat niet werkte was het zenden of ontvangen van SMS - helaas :(

bericht bekijken ( 1962 keer bekeken )   |  permalink   |  bijpassende link
Asterisk en CallWeaver nu in Fedora YUM beschikbaar. 
Saturday, January 19, 2008, 09:21 AM - Asterisk
door Blog beheerder
Asterisk (versie 1.4) en CallWeaver kunnen nu rechtstreeks vanuit YUM ge´nstalleerd op machines die Fedora Core draaien.
Dit gaat nog niet helemaal zonder horten en stoten, zo kon ik nergens de asterisk-sounds vinden waardoor bijvoorbeeld de voicemail applicatie helemaal niet werkt.
Asterisk-sounds zijn de voice prompts voor IVR of, zoals men in de telefoniewereld nog steeds hardnekkig zegt, de bandjes ("toets 1 voor", "Welkom bij", enzovoorts).
Behalve de standaard teksten die bij Digium gedownload kunnen worden zijn op via de "bijpassende link" onder dit bericht nog veel meer standaard teksten te vinden, ook in andere talen dan het Engels.

bericht bekijken ( 1971 keer bekeken )   |  permalink   |  bijpassende link
Digium geeft toe een fout gemaakt te hebben. 
Saturday, January 19, 2008, 09:06 AM - Algemeen, Blog, Asterisk
door Blog beheerder
Binnen een paar dagen moest Digium de handelsmerken oorlog opgeven, zie bijpassende link onder dit bericht.
Ik heb mijn Google AdWords account dus weer geactiveerd.
En nu maar hopen dat een heleboel mensen braaf het woord Asterisk uit hun campagnes gehaald hebben (en te lui zijn om ze weer terug te zetten) :)
Overigens begin ik steeds meer interesse te krijgen in het CallWeaver project, een branch van Asterisk die een stuk minder last van politieke invloeden van Digium heeft.

bericht bekijken ( 1791 keer bekeken )   |  permalink   |  bijpassende link
Het trademark verhaal gaat verder! 
Friday, January 18, 2008, 08:07 AM - Algemeen, Blog, Asterisk
door Blog beheerder
Digium had dus een foutje (bedankt!) gemaakt. In een nieuwsbericht (zie de bijpassende link onder deze post) leggen ze uit dat ze Google een lijstje gestuurd hadden van mensen die wel het woord (Asterisk) mochten verkondigen.
InfComTec heeft zich dus prompt als Asterisk Partner aangemeld bij Digium.

bericht bekijken ( 1823 keer bekeken )   |  permalink   |  bijpassende link
Handelsmerken onzin 
Wednesday, January 16, 2008, 07:44 AM - Algemeen, Blog, Asterisk
door Blog beheerder
Vandaag ontving ik een bericht dat mijn Google (tm) AdWords (tm) advertentie gewraakt was vanwege het gebruik van een handelsmerk in de advertentietekst.
Het woord in kwestie was Asterisk (tm) aangezien ik er in had staan dat ik een Asterisk specialist ben.
Het leukste daarbij is dat deze regel alleen van toepassing is in USA en Canada (volgens Google's eigen richtlijnen) tenzij de eigenaar van het handelsmerk er over klaagt!
Met andere woorden, iemand bij Digium (tm) heeft het bestaan om alle kleine advertenties op heel het Internet af te zoeken en voor alle gevallen waar hun woordjes in stonden een bericht aan Google te sturen!?!
Heeft er iemand zin om de woorden Metselaar, Schilder en/of Timmerman te trademarken? Hoe zit het met de woorden Tweede of Kamer?
Het leukste lijkt me om het woord Trademark of de afkorting TM te trademarken...
Vanzelfsprekend heb ik onmiddellijk mijn advertentie campagne helemaal gestopt, leverde toch al weinig tot niets op en als ik de producten niet in mijn advertentie mag noemen die ik ondersteun (en aanprijs!) dan heeft adverteren geen enkele zin meer!

bericht bekijken ( 1714 keer bekeken )   |  permalink

<< <Terug | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende> >>